به گزارش همشهری آنلاین به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی در نخستین روز سفر به ارمنستان در جمع خبرنگاران افزود: یک پیوند تاریخی و فرهنگی بین دو ملت وجود دارد و در این سفر زمینههای گوناگونی برای گسترش روابط بررسی خواهد شد.
وی ادامه داد: در حوزه حملونقل و زیرساختهای مواصلاتی در گذشته تعاملات و تفاهمنامههایی بین دو کشور وجود داشته است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: به تازگی برای ایجاد یک فرصت جدید برای بخشی از کریدور شمال-جنوب که میتواند از طریق ارمنستان مورد استفاده قرار بگیرد، گفتوگوهایی کردیم که در این سفر وارد جزئیات خواهیم شد.
اسلامی افزود: تلاش بر این است که بتوانیم با فراهم آوردن فرصت برای بازسازی و تکمیل زیرساختها، مشارکت شرکتهای ایرانی در توسعه زیرساختهای حملونقل را شاهد باشیم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: شرایط امروز و وضعیتی که در منطقه رخ داد، فرصتهای جدیدی را به وجود آورده که در تعاملات سه یا چهار جانبه مورد گفت و گو قرار گرفته است.
اسلامی اضافه کرد: اکنون وقت مناسبی است که بتوان با توافقاتی که انجام میدهیم، وضعیت ترانزیت و حملونقل را ارتقا دهیم.
وی درباره تفاهمنامه بین وزارت زیرساخت ارمنستان و وزارت راه و شهرسازی، اظهار کرد: مفاد گفتوگو شده در کمیتههای کارشناسی مورد بررسی قرار گرفته و این تفاهمنامه که به منظور گسترش روابط در حوزههای گوناگون تدوین شده فردا امضا خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی در فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) و پیش از سفر به ارمنستان نیز با اشاره به همت دولت برای توسعه روابط تجاری با دیگر کشورها گفت: یکی از راهبردهای محوری دولت جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی تعامل گسترده با کشورهای جهان و به ویژه کشورهای همسایه است.
اسلامی با بیان اینکه سفر به ارمنستان در راستای همین راهبرد دولت است، گفت: در این سفر هم گفتوگوی دو جانبه با همتای خود را دنبال خواهیم کرد و هم از زیرساختهای حملونقل ریلی و جادهای کشور ارمنستان بازدید خواهیم داشت. همچنین برای اینکه بتوانیم همکاریهای گستردهتری را با کشور ارمنستان برای بازسازی و توسعه زیرساختها و سرفصلهای عمرانی تجربه کنیم، رایزنی خواهیم کرد.
وی افزود: همچنین استفاده از خاک ارمنستان برای بخشی از مسیر کریدور شمال-جنوب از جمله مواردی است که مدنظر قرار دارد.
وزیر راه و شهرسازی امروز با توجه به دعوت سورن پاپیکیان، وزیر مدیریت منطقهای و زیرساختهای جمهوری ارمنستان امروز به این کشور سفر کرد.
بررسی وضعیت ترانزیت و روانسازی حمل و نقل ترکیبی از ایران به ارمنستان و اتخاذ راهکارهای تسهیل تردد و ترانزیت بین دو کشور از طریق تکمیل زیربناها و کاهش عوارض جادهای و رفع موانع از جمله مواردی است که در دستور کار سفر وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران به این کشور است.
بررسی پروژههای زیربنایی ارمنستان به ویژه بزرگراه شمالی، جنوبی و راهآهن و امکان مشارکت در سرمایهگذاری و اجرای آنها توسط شرکتهای توانمند ایرانی، بررسی شبکه مسیرهای جادهای و ریلی ارمنستان در اتصال به شبکه ریلی ایران از طریق نخجوان و سایر مسیرها از دیگر مواردی است که در دستور کار سفر وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران به این کشور است.
نظر شما